نعنا ریحان- پیازچه- تربچه- گشنیز ترخون . . . . .  این سبزیجات علاوه برپر مصرف بودن  سبزی و تازگی خاصی به نمای منزل شما میدهد . شما میتوانید  باکمی صرف وقت وهزینه کم بهترین سبزی چات را در منزل داشته باشید استفاده از ظروف دور انداختنی مثل بطری آب ونوشابه ظرف ماست . . .  میتواند گلدان مناسبی برای شما فراهم آوردکافی ست چند سوراخ در کف ظرف ایجاد کنید

تهیه خاک نیز چندان مشگل نیست وفرمولهای مختلفی برای آن میتوان گفت (خاک نیم سبک برای رشد سبزی جات مفید است به پست آموزش خاک مراجع کنید )  تهیه بذر هم از کلیه مراکز باغبانی یا عطاری ها قابل  تهیه است کاشت  بعضی از سبزیجات از طریق بذر مشگل می باشد (نعنا ترخون- آویشن. . .) اما می توان نشای آنرا تهیه کرد که در پست بعدی به آن می پردازیمپس روش کار را توضیح می دهم :

ابتدا بذر را جا گانه خیس کنید  حداقل 10 ساعت و حد اکثر 24 ساعت کافی ست بذر را از آب خارج کرده وروی یک روزنامه یا دستمال پخش می کنیم تا اب اضافه گرفته شود  گلدانتان را آماده کنید وبرایش زهکش مناسب تعبیه نمائی



سه چهارم آن را ار خاک پرکنیدو خاک رافشرده نمائی




چند دانه از بذر روی سطح قراردهید سپس روی انرا با حداکثر یک میلیمتر خاک بپوشانید از روزنامه برای پوشش سطح خاک استفاده کنید  این عمل باعث میشود بذر ها تا قبل از ریشه زائی از جای خود حرکت نکند


هر روز دو تا چهار بار روی آب میپاشیم تا سطح آن کاملا خیس شود و گلدان را به مدت دو تا پنج روز تا حد امکان در جایی گرم قرار میدهیم.می توان گلدان را در جایی به دور از نور نگه داشت تا سبزی ها دو تا سه میلی متر رشد کرده و روزنامه کمی بالا بیاید.


در این مرحله، روزنامه را برداشته و به صورت مستقیم  به آنها آب می دهیم به خاطر داشته باشید ابیاری حتما باید توسط ابپاش انجام شود،گلدان را در معرض نور قرارداده و هر چه نور بیشتر باشد برای سبزی ها بهتر است اما اگر چنین فضایی در آپارتمان موجود نباشد میتوانیم از لامپ های فلورسنت استفاده کنیم.بعد از گذشت حدود دو هفته به گیاه کود می دهیم و ترجیحا از کود طبیعی استفاده می کنیم حدود دو هفته ی بعد میتوان از سبزی ها استفاده کردبا گلدانی بزرگتر (حداقل35الی40سانت عمق ودهانه حداقل 25 سانت ) شما می توانید گوجه فرنگی گیلاسی فلفل دلمه ای هم در منزل داشته باشید

.