همانطور که گفته شد روش دیگر کاشت سبزی استفاده از نشا ست . از آنجاکه کشت برخی از سبزی جات (نعنا – ریحان - گشنیز-  آویشن -  ترخون . . . ) از طریق بذر با مشکلاتی همراه است بهتراست از طریق تشا اقدام کنید تهیه نشا بسیار آسان است شما میتوانید از ساقه های جوان سبزی جات برای این کار استفاده کنید


 

روش کا ر

چند ساقه سبزی جوان را انتخاب کنید ساقه ها باید حداقل 10 الی 15 سانت باشد برگهای پائین را حذف کنید و ساقه را فقط با برگهای سرساقه نگهدارید دقت کنید ساقه های انتخابی فاقد برگ زرد باشد



انتهای ساقه هارا به طور مورب ببرید با آب بشویید تا گل وخاک آن گرفته شود  ساقه ها به هنگام بریدن نباید له شود وبا دستمال آب اضافه راخشگ کنید



ساقه هارادرون یک لیوان شیشه ای پر آب غوطه ورکنید ولیوان را در مکا نی گرم ونورانی بدوراز نورمستقیم آفتاب قراردهید چنانچه در آپارتمان چنین محلی ندارید میتوانید ار لامپ مهتابی استفاده کنید دمای مطلوب برای نشا 17ال 27درجه است نشا نباید در جریان هوا قرارگیرد  اگرآب لیوان کم شدآب اضافه کنید 


 3تا 4 روز بعد ریشه های سفید ظاهر میشود اجازه دهید رشد ریشه کامل شود 5تا 10 روزبعد نشا  شما برای انتقال به گلدان آماده است


 گلدانی مناسب انتخاب کنیدوبعداز ریختن شن کف آن وخاک مناسب (به پست خاک گلدان مراجعه کنید) سطح آنرا صاف کنیدآبیاری کنید کنترل کنید زهکشی خاک مناسب باشد




یکروز به گلدانتان فرصت دهید سپس نشاهارا با سوراخ کردن سطح خاک به اندازه طول ریشه به آرامی درون خاک قراردهید و دور آنرا بادست محکم کنید وگلدان را در محیط پر نورقراردهید وبسته به دمای  محیط حداقل دوبار در روز آبیاری کنید



یک هفته بعد از کاشت از کود استفاده کنید کودهای شیمیایی در صورت نبود کود طبیعی قابل استفاده است برای کمک به استقامت و صاف ایستادن نشا از مداد یا چوب حصیر (بعد از استریل حد اقل با آب و الکل) به عنوان قیم استفاده کنید


به خاطر داشته باشید سبزی ها برای رشد بهتر به نور زیاد اما نه مستقیم نیاز دارند دوتاسه هفته بعد گلدان سبزی شما آماده بهره بردار