کمپوست عبارت از تجزیه بیولوژیکی مواد آلی .کلمه ورمی (Verms) از لغت لاتین ورم (Vermis) گرفته شده که به معنی کرم است. ورمی کمپوست  کود آلی است که از فعالیت کرم خاکی حاصل می‌گردد تولید ورمی کمپوست فرایندی نیمه هوازی است (حدود ۸۰٪ رطوبت) که توسط گونه‌ای خاص از کرمها، قارچ‌ها، باکتری‌ها، و اکتینومیست‌ها انجام می‌شود، این ماده که نوعی کود بیولوژیک محسوب می شود از انواع بهترین و مغذی تربن کودهای آلی در کشاورزی به شمار می رود.

بیش از ۲۷۰۰ نوع کرم خاکی در طبیعت وجود دارد این کرم‌ها با کاوش خاک و تغذیه عناصر موجود در خاک و آمیختن آن با آنزیم‌های موجود در بدن خود، خاک را تازه می‌کنند و قدرت باروری آن را افزایش می‌دهند همچنین به دلیل جابجایی مداوم در خاک، با ایجاد سوراخ‌هایزیاد، راه نفوذاکسیژن به خاک را آسان می‌کنند


ورمی کمپوست کود الی بیولوژیک است که دراثرعبورتدریجی ومداوم مواد در حال پوسیدن از، تغذیه کرم‌های قرمز حلقوی بارانی موسوم به (Eisenia Foetida )ایزونیا فتیدا ایجاد می شود .این مواد در حین عبورازمجرای کرم خاکی اغشته به ماده ای بنام موکوس شده که این ماده دارای املاح ،ویتامین ها،مواد معدنی موثربرای رشد و افزایش محصول میباشد 

مزایای فراوانی این کود ها نسبت به سایر کودهای آلی از جمله: بی بو بودن آنُ - فاقد وجود علفهای هرزُ - قابل جذب بودن در هر مرحله از رشد گیاهانُ _حاوی میکرو ارگانیسم هوازی سفید مانند از تو باکترها-  بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی - دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز- دارا بودن مواد محرکه رشد گیاهی نظیر هورمون ها-  قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی-  فرآوری سریع تر از سایر کمپوست ها- عاری از باکتری های غیر هوازی، قارچ هاو میکروارگانیسم های پاتوژن  -  قابل مصرف در پرورش کلیه محصولات کشاورزی ازمزایای بیشمار و ویژگی های این کود می باشد