کوکوپیت(coco peat) نوعی بستر کشت است که با استفاده از الیاف پوست و پوشش میوه نارگیل بهصورت قالبی فشرده تهیه می‌شود.کوکوپیت نسبت به پیت ماس آب بیشتری نگهداری می کند ولی پیت ماس از مواد آلی بر خوردار هست و یک ماده آلی است که از بقایای نوعی خزه های خاص که تقریبآ تجزیه شده اند، تهیه می گردد.
این ماده شبیه اسفنج عمل کرده و آب را تا ۲۰ برابر وزن خود در خاک نگه میدارد، در نتیجه رطوبت خاک بالا رفته، باعث صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب و عدم شسته شدن مواد غذایی موجود در خاک شده و ضمن اصلاح خاک از سفت شدن و فشردگی آن جلوگیری نموده و در عین حال در مورد خاکهای سست بر عکس عمل کرده و آنها را فشرده و مناسب رشد گیاه در می آورد و درصد هوای لازم خاک را تامین می نماید ، لذا باعث طولانی تر شدن عمر گیاه و ازدیاد و مرغوب تر شدن محصول میگردد. کوکوپیت، دارای PH ایده آل بین ۵/۶ تا ۶/۵ بوده و به خنثی نمودنPH خاک های قلیایی کمک می کند و موجب جذب مناسب مواد غذایی به ریشه خواهد شد

کوکوپیتهای نامرغوب EC بالایی دارد(نمک ) که قبل از مصرف باید شسته شوند. قالبهای کوکوپیت بر اساس نوع و درصد الیاف و میزان باز شدن پس از جذب آب درجه بندی میشوند. معمولا هر قالب کوکوپیت پس از جذب آب 5تا7 برابر حجم اولیه می شود

کوکوپیت نوعی بستر کاشت از این رو کاربرد واژه "خاک کوکوپیت" از لحاظ علمی صحیح نیست چرا که این بستر  مخلوط با دیگر بستر‌های کاشت نظیر پرلیت و پیت ماس به عنوان بستر کاشت، جایگزین خاک شود

طرزآماده سازی کوکوپیت

ظرف آب باید جا به اندازه کافی داشته باشد.کوکوپیت درون آب در مدت زمان ۱۲ ساعت، بر اثر جذب آب حجیم و از هم باز میشود. مرحله بعدی که باید بر روی کوکوپیت آب کشیده انجام داد این است که کوکوپیت را از آب در اورده و آب اضافی آنرا جدا کنید؛ که اینکار با فشرده کردن آن امکان پذیر هست.کوکوپیت آماده شده را بروی پلاستیک پهن کرده و برای مصارف کشاورزی استفاده میکنید.