قلمه زنی خشبی معمولاً برای گیاهانی به کار برده می شود که
شاخه ها و ساقه های سخت تری دارند قلمه زدن خشبی در
فصلی که برگ روی گیاه وجود ندارد، یعنی در فصل پاییز و زمستان
و از شاخه های فصل جاری گرفته می شود. اگر قلمه گیری زودتر از این زمان
انجام شود، به دلیل اینکه جوانه ها به خواب می روند، ریشه زایی انجام نمی
شود.قلمه زدن خشبی طول بیشتر از دو نوع قلمه دیگر و حدود
۵۰ سانتیمتر دارند.بهتر است برش
انتهایی قلمه در نزدیکی جوانه یا گره باشد تا ریشه زایی سرعت یابد. ریشه زایی
این نوع از قلمه ها سخت تر است. بهتر است شاخه هایی که به سختی
مناسبی رسیده اند و سن آن ها به ۳ سال می رسد،
قلمه گرفته شود. قلمه
خشبی را می توانید برای گیاهانی مانند یاس زرد، پیچ امین الدوله
و گل سرخ به کار
ببرید.
قلمه زدن نیمه خشبی:
قلمه گونههای پهن برگ همیشه سبز را در تابستان از شاخههای سال جاری و چوبیها که نیمه رسیده هستند تهیه میکنند.
این نوع قلمه از قسمت انتهایی شاخه، برگدار و به طول ۱۵-۱۰ سانتی متر است که برگهای پایین قلمه را باید حذف کرد و چند برگ جوان در انتهای آن باقی
گذاشت قلمه نیمه خشبی در طول سال می تواند انجام بگیرد، ولی اواخر بهار شرایط ریشه زایی بهتر است.
برخی از درختچه های
زینتی مانند کاملیا آزالیا از این طریق تکثیر می شوند.
- انوشه گلبن
- سه شنبه ۲۸ خرداد ۹۸